Asemointiohjeet

Asemointi
Tuotepakkausten valmistus on ohjeistettu kattavammin kuin muun painomateriaalin valmistus.
Seuraa seuraavat ohjeet niin onnistut helposti.

1. Aineiston muoto
Painatuksessa käytämme ICC profiili Fogra39

2. Stanssipohja / Piirustus
Tarkista aina mittaamalla piirustusten mitat tai ota yhteyttä Orapaciin. Piirustusten sisältämät mitat ovat suuntaa antavia. Stanssaus suoritetaan sähköisessä muodossa tehdyn piirustuksen mukaan. Piirustusta tarkastellaan aina tekstipuolelta, jolloin teksti on luettavissa.
Stanssaus tapahtuu ylhäältäpäin: aaltopahvi arkin takapuolelta ja kartonki painopuolelta.

3. Mitat
Piirustuksen mukaan lähetämme myös työn arkkikoko. Tämä on se mitta joka märittelee työpohjan mitta ohjelmassasi. Esim. 600x800MM

4. Värit
Työt painetaan joko CMYK muodossa tai Pantone sävyen mukaan. Suosittelemme että et muuta värien nimitys.
Pohjaväri ulottuu laatikon muodon ulkopuolelle, koska sen yhteydessä tulee ottaa huomioon värin ylimenovara – värin on toisin sanoen ulotuttava noin 2,5 mm leikkauslinjojen ulkopuolelle.
Liukuva rasteri yhdellä värillä voi aiheuttaa loimuja.
EAN-koodeja tai pienifonttista tekstiä tarkista, että tekstin värinä on käytetty ainoastaan prosessiväriä, esim. C = 0 %, M = 0 %, Y = 0 %, K = 100 %. Muussa tapauksessa on vaarana, että tekstiä on vaikea lukea.

5. Kohdistusmerkit
Kohdistusmerkit asennetaan alakulmaan linjassa ensimmäisen ja uloimman stanssilinjan kanssa. Ns. naukkarivaran kohdistusmerkin on oltava 8 mm:n etäisyydellä dokumentin reunasta ja sen koon on oltava noin 15×15 mm. Naukkarivara merkitään aina piirustukseen ja sen tavallisena merkintätapana on suorakulma.
Värit saavat ylittää maksimi 1mm etunaukkarin yli.

 

 

 

6. Toimitus
Kun asemointi on valmis, lähettää kakasi aineistoa meille. Yksi aineisto missä stansspohja on kokonaan poistettu ja yksi missä stanssipohja on näkyvillä.
Ennenkuin lähetät materiaalin, kaikki muut kohdistusmerkit ja automaattiset tekstit on poistettava.

Comments are closed.