MIRKA

“Kohtuulliset hinnat sekä pienille että suurille erille ovat Orapacin vahvuus,” sanoo Mirkan sisäänostaja Mårten Strand. Hiomakoneita ja -materiaaleja valmistava Mirka on jo monta vuotta tehnyt yhteistyötä Orapacin kanssa. Mirkan sisäänostaja Mårten Strand työskentelee paljon pakkausten ja pakkausmateriaalien parissa ja näkee Orapacin tärkeänä kumppanina.
– Olemme vuosien varrella rakentaneet arvokasta ja melko ainutlaatuista yhteistyötä Orapacin kanssa, Strand sanoo.


Yhdessä maailmalla

Mirka on kasvanut valtavasti ja tullut kansainvälisesti menestyväksi yritykseksi, jolla on vientiä yli 100 maahan. Orapac on ollut mukana tällä matkalla, koska yhtiön valmistamia pakkauksia löytyy kaikista maista, joissa Mirka toimii. – Orapac on menestyvä yritys, joka on kasvanut hyvin ja on aina uskaltanut investoida, Strand sanoo. Orapacin jatkuvat investoinnit näkyvät sen laadukkaissa työkaluissa, päivitetyissä järjestelmissä ja kustannustehokkaissa ratkaisuissa. 
– Orapacin uusi ja moderni koneisto hyödyttää myös meitä, Strand sanoo. Huomattava osa Mirkan pakkauksista on Orapacin valmistamia.

Tiivis yhteistyö

Ongelmanratkaisu on kaiken Mirkan toiminnan ytimessä ja se, että Orapac toimii samojen periaatteiden mukaan, on luonut yhteistyölle vankan perustan. Asiakassuhde syntyikin alun perin ongelmasta, tai oikeastaan sen ratkaisusta, kun Orapac perustettiin 1990-luvulla. Tuolloin Mirka oli myös pienempi yritys. – Ei ollut helppoa löytää kohtuuhintaisia pakkauksia, kun määrämme olivat niin pieniä, mutta Orapac toi tälle ratkaisun, Strand sanoo. Mirka on nyt suuryhtiö, jonka pakkaustarpeet ovat vastaavan suuria, ja Orapac on kasvanut vastatakseen tarpeisiin. Yritys on silti säilyttänyt joustavuuden ja kyvyn tuottaa myös pieniä eriä, mikä on isolle Mirkallekin tärkeää.


– Nykyään tuotevalikoimamme on paljon laajempi, ja vaikka kokonaismäärät ovat nousseet, useat tuote-erät ovat edelleen  pieniä, Strand sanoo. Orapacin ongelmanratkaisutaidoista on paljon hyötyä. Yritys ottaa usein vastaan tuotteita ja saa tehtäväkseen löytää pakkausratkaisuja tiiviissä ja läpinäkyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Mårten Strand kehuu Orapacin tuotekehitystä j a ainutlaatuisia ratkaisuja.
– Kohtuulliset hinnat sekä pienille että suurille erille ovat Orapacin vahvuus, hän sanoo.

Pakkaus on tärkeä osa kokonaisuutta

Orapacin j a Mirkan yhteistyö on erityisen vahvaa asiakaspakkauksissa. – Monet asiakaspakkauksemme on tehty miniwellistä, joka on oikein Orapacin erikoisalaa, Strand sanoo. Pakkaukset ja niiden ulkonäkö ovat myynnin kannalta tärkeitä. Mirkalle on tärkeää, että pakkausten ulkoasua on helppo päivittää.
– Pakkauksella on myös logistisesti tärkeä tehtävä suojaamalla tuotetta kuljetuksen ja varastoinnin aikana, Strand sanoo.

Vahva luottamus

Orapac on voittanut Mirkan luottamuksen siinä määrin, että ainutlaatuinen yhteistyö on mahdollista. Valittujen tavaroiden pakkaustarpeita varten Orapac seuraa reaaliaikaista tilannetta Mirkan j ärjestelmän sisällä ja varmistaa, että paketit ovat saatavilla juuri silloin, kun niitä tarvitaan.
– Yhteistyö on vahvistunut vuosi vuodelta ja olemme rakentaneet hyvin vahvan luottamuksen, Strand sanoo.

2A Mirka Strand 1 FINAL

Mirkan Mårten Strandin mukaan pakkaus on tärkeä osa kokonaisuutta. Orapac toimittaa Mirkalle hyvin monipuolisia pakkausratkaisuja.