VELCO

Raitista ilmaa ei voi pakata, mutta sisäilmaratkaisuja voidaan.

"Orapacin löytäminen oli meille kuin lottovoitto - vaikka oikeastaan Orapac löysi meidät, koska he olivat hyvin aktiivisia." 
VELCO on vakiintunut yritys, joka tarjoaa haluttuja sisäilmaratkaisuja. Raitista ilmaa arvostetaan, koska se on meille jokaiselle hyväksi. VELCO arvion mukaan Suomessa on noin kolme miljoonaa asuntoa ja iso määrä kesämökkejä. Yhtiön oman tutkimuksen mukaan korvausilmaventtiili puuttuu tai on rikki joka kolmannessa asunnossa, eli noin miljoonassa kodissa. Kyselyyn osallistui yli tuhat ihmistä.
– Sisäilmaongelmia on siis yllin kyllin ihmisten kodeissa, puhumattakaan kesämökeistä, ja terveyssyistä näihin kannattaa puuttua, sanoo Terveysilman toimitusjohtaja Peter Schlauf.

Sekä tukku- että vähittäismyyntiä

VELCO on erikoistunut ilmanvaihto– ja korvausilmaratkaisuihin. Yrityksen korvausilmaventtiilejä, suodattimia, äänenvaimentimia ym. löytyy hyvin varustelluista rautakaupoista ja tukkukaupoista. Esimerkiksi rakennusliikkeet ostavat myös paljon tuotteita suoraan.

Pakkaus on äärimmäisen tärkeä

Pakkaukset ovat myynnin kannalta erittäin tärkeitä ilmanvaihtoalalla. Peter Schlaufin mukaan voi kestää kaksi vuotta, ennen kuin asiakas päättää puuttua sisäilman laatuun.
– Mutta kun päätös on kerran tehty, asiakas haluaa usein tuotteen heti, suoraan kaupan hyllyltä, Schlauf sanoo. Siinä  vaiheessa, kun kuluttaja seisoo kaupassa ja selaa tuotevalikoimaa, pakkaus on äärimmäisen tärkeä.
– Siksi olemme panostaneet tyylikkääseen tuotepakkaukseen, jonka väri todella erottuu rautakaupan hyllyillä, Schlauf kertoo.

Sujuva yhteistyö

Hyvän tuotepakkauksen merkitys ymmärrettin jo varhain VELCO:lla. Siitä huolimatta kesti useita vuosia, ennen kuin he löysivät oikean kumppanin pakkausalalta.
– Orapacin löytäminen oli meille kuin lottovoitto - vaikka oikeastaan Orapac löysi meidät, koska he olivat hyvin aktiivisia, Peter Schlauf sanoo. Schlauf on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Orapacin kanssa. – Ainoa asia, josta voisin valittaa, on että he eivät löytäneet meitä aiemmin, Schlauf sanoo.
Peter Schlauf korostaa tuotepakkauksen suunnitteluvaihetta, jossa Orapacin avusta oli paljon hyötyä.
– Monet yrittäjät eivät varmaankaan edes tiedä, kuinka helposti nämä asiat voivat sujua, kun on oikea yhteistyökumppani matkassa, Schlauf sanoo.
– Olen suositellut Orapacia jo monelle ja teen sitä edelleen, hän sanoo.

Joustava varastointiratkaisu

VELCOn pääkonttori sijaitsee pääkaupunkiseudulla, jossa varastointi on kallista ja tilaa on rajoitetusti. Pakkausten yksikköhinnan alentamiseksi kannattaa siltikin yleensä tilata suurempia määriä samaan aikaan. Orapac ratkaisi tämänkin pulman tarjoamalla omaa varastointitilaa ja lähettämällä pakkauksia useissa erissä. Peter Schlauf kehuu järjestelmän joustavuutta ja kätevyyttä.
– Näin voimme siis tilata isompia eriä yksikköhinnan