Pakkaussuunnittelu

Pakkaussuunnittelu on ensimmäinen askel kohti onnistunutta lopputulosta.

 

Suunnittelu alkaa asiakkaan tarpeiden ja pakattavan tuotteen ominaisuuksien kartoituksella. Mitä asiakas haluaa kertoa pakkauksella? Mitä varastointiin, painatukseen ja materiaaliin liittyviä vaatimuksia asiakkaalla on? Minkälaisissa ympäristöissä pakkausta käytetään tai pidetään esillä? Kaikki tällaiset asiat selvitetään ennen kuin ryhdytään suunnittelemaan pakkauksen rakennetta. Orapac on mukana suunnittelun kaikissa vaiheissa ja ottaa huomioon pakkauksen koko elinkaaren. Fiksusti suunniteltu pakkaus on helppo käsitellä, varastoida, koota ja täyttää. Autamme asiakasta säästämään kustannuksissa huolehtimalla siitä, että pakkauksen käyttö ja täyttö sujuvat mahdollisimman tehokkaasti.

Näin pakkauksesi syntyy

Kartoitus pakkaus

1. Kartoitus

Kartoitus Pakkausprojekti alkaa asiakkaan tarpeiden kartoituksella. Ensimmäiseksi selvitetään, kenelle pakkaus on suunnattu, miten sitä kuljetetaan ja kuinka pakkausvaihe toteutuu asiakkaan toiminnassa. Olemassa olevien pakkausten osalta arvioidaan aina, voitaisiinko niitä jollain tavoin uudistaa raaka-aineiden säästämiseksi tai pakkausvaiheen nopeuttamiseksi – kuitenkaan toimivuudesta tinkimättä.

Pakkaussuunnittelu 3D

2. Mallinnus

Mallinnus Kartoituksen jälkeen ryhdytään tekemään rakennepiirustusta eli 3D-mallinnusta. Teemme mallinnuksen itse käyttäen nykyaikaisia suunnitteluohjelmia. Kokeilemme erilaisia materiaaleja ja teemme ensimmäisen luonnoksen asiakkaan arvioitavaksi. Mallinnusohjelmalla testaamme erilaisia rakenneratkaisuja, joiden avulla säästyy tilaa sekä kuljetuksessa että varastoinnissa.

0K0A9481

3. Prototyyppi

Prototyyppi Seuraavassa vaiheessa teemme fyysisen rakennemallin eli prototyypin. Rakennemallin avulla voidaan testata eri raaka-aineita parhaiten toimivan ratkaisun löytämiseksi. Mallikappaleet leikataan nykyaikaisella leikkuupöydällä ja laadultaan ne vastaavat lopullista koneellisesti stanssattua pakkausta. Malliin on mahdollista tehdä myös painatus digipainotekniikalla. Prototyyppi lähetetään yleensä asiakkaalle hyväksyttäväksi ennen tuotantoon siirtymistä. 

0K0A9145

4. Tuotanto

Tuotanto Tuotanto käynnistyy edellä kuvattujen vaiheiden jälkeen, kun asiakas on hyväksynyt pakkauksen rakenteen, materiaalin ja painatuksen. Kaikki tuotteemme valmistetaan omana tuotantona, joten koko tuotantoketju on täysin hallinnassamme. Voit luottaa siihen, että valmistamamme pakkaus on sovittujen kriteerien mukainen. 

Packing Excellence with The Customer

Raskas tuotepakkaus

Suunnittelemme ja valmistamme myös aaltopahvisia sisäosia pakkauksiin. Sisäosia käytetään tukemaan ja suojaamaan pakattuna olevia koneita, irtotavaraa tai muuta herkästi vaurioituvaa tavaraa kuljetuksen ja käsittelyn aikana.